Den store guide til køb af basketball kurv og basketball stander

Indlægget indeholder reklame igennem affiliate links

I denne store guide får du alt at vide du har brug for, når du skal købe en basketball kurv til dig selv, børnene, klubben eller til nabolaget.

SE DET STORE UDVALG AF BASKETBALL KURVE HOS MORELAND.DK

Du kan også sammenligne priser på nogle af de mest populære produkter med opdaterede priser og links til webshops du kan købe fra.

Jeg havde utrolig meget glæde af at have en basketplade i haven da jeg var teenager og hvis jeg havde haft muligheden for at få en moderne flytbar basketkurv med stand, så havde det været fantastisk.

Læs med hvorfor jeg anbefaler lige netop den type kurv.

Indholdfortegnelse

Bliv en bedre basketball spiller med en basketball kurv

En basketball kurv til privat brug giver jer nemt mulighed for at spille med venner og familie uden at skulle ned i idrætshallen eller ud på en streetbasket bane.

Øvelse gør mester og en basketkurv derhjemme giver mulighed for at øve skud og andre færdigheder udenfor træningstider – og det skal der til for at blive rigtig god.

Der er mange muligheder for at få sig en basketball kurv med plade, lige fra en stander der graves ned i jorden til en kurv der monteres på garagen.

Der er også mange størrelser plade, forskellige typer kurve og net, og hvis du er i tvivl om hvad der passer til dine behov.

Hvis du skal købe en kurv til dine børn, men er i tvivl om hvilken type der passer til alder og behov så får du svar på det og på samme måde kan du hvis du skal overbevise dine forældre om hvilken de skal købe til dig så kan du også vise dem denne guide.

Typer af basketball kurve og basketball standere

Flytbar basketball stander
Basketball kurv til montering i jorden
Vægmonteret basketball kurv og net

En basketball kurv består af tre dele: Kurv, Plade og Stander.

Hver af disse findes i flere typer, med hver deres fordele.

Nedenunder går jeg i detaljer med hver af dem og andre ekstra overvejelser og tilbehør, samt giver dig links til hvor du kan købe og få leveret dem.

Flytbar basketball stander

Flytbar basketball stander

Flytbare basketballstandere er blevet meget populære i senere år fordi de er faldet i pris og steget meget i kvalitet.

En flytbar basketball syander er den bedste og mest populære løsning for familiehuse med stor carport eller stille villavej, hvor kurven kan trækkes frem til spil og gemmes væk når der ikke spilles.

Den kræver derfor ikke på samme måde en dertil indrettet del af haven eller carporten. Det er også en billigere løsning end at købe en stander der skal graves ned i jorden, så der skal ikke eventuelle tilladelser til og du skal ikke i gang med at bore i carporten eller garagen.

Standere af denne type har hjul der gør at kurven nemt kan trækkes ud og ind igen også af større børn og teenagere.

Flytbare standere har en base der fyldes med sand (nogle gange vand), og som derfor bliver forankret godt og stabilt på jorden.

De er dog selvfølgelig ikke lige stabile som en stander der er gravet ned i jorden, men jeg vil gerne understrege at mobile standere altså og bliver brugt til streetbasket konkurrencer og endda indendørs til konkurrencebrug.

Teknologien er i orden og det er mere prisen der afgør hvor stabil en sådan stander er.

Hvad koster en basketball stander?

Prisen varierer fra lidt over 1000kr til 3000-5000kr for de gode modeller og op til 10000kr for en mere professionel model.

Forskellen mellem de billigere modeller og de dyrere modeller afhænger af flere ting, blandt andet hvor tyk stolpen som kurven hænger på er – tykkere er mere stabil, om der et udhæng eller lænende stolpe – det hjælper til at skabe afstand mellem plade og stolpe så man ikke risikerer at støde ind i den under fx layups.

Desuden er foden på standeren en meget vigtig del. Jo tungere, bredere og mere stabil den er, desto mindre vil kurv og plade bevæge sig når der skydes på den.

Plade og kurv fåes i mange versioner til alle behov. De dyrere modeller har desuden ofte en bold samler funktion, som gør at bolden.

Anbefalede basketball standere

Odin Basketstander

Super basketstander i professionel kvalitet, der kan højdeindstilles fra 2,30 m til 3,05 meter alt efter behov. Kurven er fremstillet i slidstærk 16mm stål og måler 45 cm i diameter. Den kraftige kurv, gør det muligt at dunke uden problemer.

5699 DKKLæs mere

SWAGER SS1

Basketballstander med stor bagplade fra det populære brand Swager med dunkekurv og plade i polykarbonat.

Pladen måler 144x88cm.

3965 DKKLæs mere

My Hood Basketballstander

Populær basketballstander til en god pris. My Hood har plade i holdbart og realistisk Polycarbonat i størrelse Justerbar højde: 245-305 cm. Kan justeres i højden uden værktøj. Foden fyldes med sand eller vand.

2.329,95 DKKLæs mere

Spalding NBA Acrylic

Basketballstander fra det kendte amerikanske mærke Spalding.

Pladen er lavet af akryl, der giver den bedste og mest realistiske rebound.

4549 DKKLæs mere

3001658011444-2930_1

Spalding Stativ m. Basketkurv NBA Logoman Portable

Basketballstander fra det kendte amerikanske mærke Spalding.

Lidt billigere model – virker godt udendørs.

2859 DKKLæs mere

Kan man dunke på en flytbar basketball stander?

Et spørgsmål som især yngre basketballspillere ofte har med mobile standere er om de er stabile nok til at kunne dunke på.

Svaret på det er både ja og nej.

De er ofte ikke stabile nok til at hænge i, da stolpen og foden ikke er stabile og tunge nok til, men det er ikke noget problem at dunke uden at hænge hvis der er en kurv med fjeder på og hvis pladen er i hårdt akryl eller træ.

De dyreste modeller kan sagtens tåle dunk og hænge i kurven, men så er vi oppe i et niveau som de fleste private nok ikke vil investere i.

Så ja, du kan godt dunke men lad være med at hænge i kurven.

En flytbar basketball kurv med stander er i sidste ende nok den bedste løsning for mange familier og man ser dem da også på rigtig mange villaveje i dag.

Basketball stander

Fordele og ulemper

 • Billig kurv, fra under 1000 kr til omkring 2000-3000 kr for et meget solidt system i høj kvalitet
 • Nem, hurtig og fleksibel at sætte op, kan flyttes efter behov og kræver ikke opsætning og arbejde
 • Kan hæves og sænkes efter behov
 • Minder meget om at spille en rigtig basketball kamp, hvis det er en model med større plade.
 • Ikke lige stabil som væg eller jord monteret, hvis standerens fod og stolpe ikke er tunge nok kan pladen bevæge sig noget ved skud.

Basketball stander til nedgravning

Basketball kurv til montering i jorden

Hvis din første prioritet er kvalitet og du har plads nok og et budget til det, så er en basketball stander der monteres i jorden i betonstøbning det bedste valg.

Disse basketballstandere støbes fast direkte ned i jorden og skaber derfor en meget stærk og stabil pæl og plade. Dette er den type stander du ser på en typisk udendørs streetbasket bane.

De kræver en hel del arbejde og udstyr for at installere og koster væsentlig mere end de andre muligheder, men giver også det tætteste du kommer på en rigtig basketball oplevelse i din have.

Med en stander der monteres i jorden får du en stabil og sikker løsning fordi der også oftest er et udhæng fra stolpen til pladen, hvilket mindsker risikoen for at støde ind i denne under spil. En stander som denne kan oftest justeres i højden.

I privatforbruger klassen er mærker som Spalding og Lifetime de bedste valg og koster fra omkring 3000 kr til 8000 kr, mens et egentlig professionelt set up kan koste en hel del mere.

En basketstander der graves ned er det rigtige valg for familien der har plads nok i haven til at skabe en egentlig lille bane og som har nogle i familien der tager basket meget seriøst og bruger denne til at blive bedre meget ofte.

Det er også en god løsning til fritidsklubber eller naboforeninger der har fælles plads for eksempel til parkering. Har du plads, penge og ved at den vil blive brugt flittigt så er dette altså den klart bedste løsning.

Anbefalede basketball standere til nedgravning

Exit Galaxy

Basketball stander med til nedgravning i jorden. Justerbar højde.

Stor plade i polycarbonat og dunkekurv. Måler 119x79cm.

2799 DKK

Læs mere

Spalding NBA Gold Inground

Basketball stander i topklasse fra Spalding. Denne basketball stander er det bedste du kan få til private.

Skal graves ned i jorden.

10700 DKKLæs mere

Basketball stander til nedgravning

Fordele og ulemper

 • Stabil og langtidsholdbar
 • Minder mest om en ‘rigtig’ basketball kamp
 • Sikreste løsning
 • Dyr løsning der også kræver arbejde eller håndværker for at grave ned
 • Kræver meget plads
 • Kan ikke nemt fjernes igen

Basketball plade med kurv

Vægmonteret basketball kurv og netEn anden løsning er at montere en kurv og/eller plade direkte på en væg med nogle beslag eller bare direkte på træet.

Det er efterhånden ikke en særlig brugt løsning, da de flytbare kurve har mange flere fordele og ikke rigtig koster mere.

Der er dog en fordel ved at montere på en væg og det er at det sparer meget plads.

Man kan montere kurven alene, for eksempel på en overhængende garagetag, men hvis det er meningen at kurven skal bruges til egentlig at øve og spille rigtig basket så skal der en plade til.

Disse kan så fåes i alle mulige størrelse og materialer. Meget få eller ingen vælger nok at montere en fuld størrelse basketplade, men der er mange mindre muligheder.

Til de yngre børn kan en lille plade i glasfiber være rigeligt til sjov, mens mere seriøse ældre børn og teenagere skal bruge en mere stabil plade og kurv, især hvis man skal kunne dunke på den og det vil alle basketballspillere jo gerne.

Et problem med dette er dog at når kurv og plade monteres direkte på en væg, så vil kraften fra et dunk ikke blive overført til en stolpe og ned i jorden og derfor vil kurv og plade meget nemt gå i stykker af dunk. Selve træet du sætter plade og kurv fast på kan også gå i stykker.

Derfor er en vægmonteret kurv ikke en særlig god ide til de lidt ældre og mere seriøse spillere, men kan være fint til ynge spillere som bare skal have en kurv og plade at skyde til måls efter.

En kurv i sig selv kan fåes i ok kvalitet for et par hundrede kroner (men ikke god nok til nogen form for dunk).

Exit Galaxy basketkurv

Denne kurv og plade fra Exit er perfekt til dig der vil have en plade med kurv, som du kan dunke på.

Stor plade i polycarbonat og dunkekurv. Måler 119x79cm.

1299 DKK

Læs mere


Swager basketkurv

Stor plade i polycarbonat med kurv. Måler 117x80cm.

Denne basketplade har ikke dunkekurv, så anbefales ikke til at dunke på, men fin til almindeligt spil.

699 DKKLæs mere

LUX basketkurv

LUX basketballplade er i en rigtig god kvalitet og lavet i materialet HDPE plast. Der medfølger beslag, så pladen er klar til at montere i murværk eller træværk. inkl. net og kurv. Kurven måler 45 cm i diameter.

799 DKLæs mere

Basketball kurv

En basketball kurv skal have en diameter på 45 cm og det er alle kurve du køber.

Kurven er lavet i metal, men ud over det er vigtigt at købe en stabil og tyk kurv med fjeder hvis den skal holde til dunk og dunk hører altså spillet til.

En almindelig kurv i den billigste ende har ingen fjeder og holdes oppe bare ved pladen og to stænger. En sådan kurv kan ikke bruges til at dunke på og vil bøje og blive ødelagt af det.

En kurv med fjeder vil derimod kunne aflaste belastningen på sammenføjninger, mens en egentlig professionel dunkekurv vil komme helt ‘løs’ når der hænges i den.

Næsten ingen kurve til privatbrug kan tåle at blive hængt i, men mange kan sagtens tåle at blive dunket på.

Exit Galaxy dunkekurv

Denne kurv er perfekt til dig der vil have en plade med kurv, som du kan dunke på.

Solid dunkekurv der kan tåle lidt af hvert.

649 DKK

Læs mereBasketball Kurv

Fordele og ulemper

 • Sparer plads
 • Rimelig billig løsning
 • Meget lidt fleksibel og kræver et stort område at spille på hvor kurven hænger
 • Risiko for uheld hvis der ikke er plads mellem kurv og det den hænger på
 • Stor risiko for skader på kurv, plade eller ophæng ved dunk

Spalding basketball standere

Spalding er det officielle basketball mærke i NBA, som står for både bolde og kurve i verdens bedste basketball liga.

Hvis du vil have den bedste basketball stander eller kurv, så vælg Spalding. Her er du nemlig sikker på at få kvalitet, stabilitet og en kurv der kan dunkes på.

Jeg er vokset op med Spalding. Boldene og kurvene. Det er stadig Spalding jeg vil anbefale dig der er vild med basket. Ingen tvivl om det – overhovedet.

Spalding har en lang række basketball kurve til private og professionelle, fra kurve til et par hundrede kroner, til basketball systemer der kan koste mange tusind kroner. Og selvfølgelig de der ligger imellem.

Hvad skal du vælge? Det ser vi på her.

SE ALLE SPALDING BASKETBALL KURVE HOS JOLLYROOM.DK

Spalding NBA Logoman Portable

 • 122 x 73.35 cm
 • Til mindre børn, hygge og nybegyndere

Her er vi i den billige ende hos Spalding med denne basketball stander, der kan hæves i 6 forskellige højder fra 228cm til 305cm (officiel højde).

Det er altså en basketball stander man kan vokse med, da junior spillere (under 13 år) og senior spillere (over 13 år), netop betyder at kurven skal hæves fra 260cm til 305cm.

Når jeg ikke anbefaler kurven til andet end mindre børn og nybegyndere er det fordi pladen er forholdsvis lille (en officiel kurv er 180cm i bredden), så der forsvinder en del af spillet, nemlig pladeskud.

Bagpladen er i komposit, hvilket er plast, og generelt betragtes som det mindst gode materiale til plader.

Der ser heller ikke ud til at være dunkekurv, hvilket er noget en seriøs ung spiller vil blive ked af.

Men til hygge og spil med vennerne på villavejen en gang imellem, helt sikkert, det skal nok blive et hit.


GÅ TIL FORHANDLER

Spalding NBA Gametime

 • 122x88cm
 • Dunkekurv
 • Til større børn og let øvede

Her er vi ved en kurv som jeg vil føle mig god tilpas ved at anbefale til de fleste. Spalding NBA Gametime er en basketball stander der kan hæves fra 244cm til 305cm, så det er altså ikke en kurv til de aller mindste (se NBA Logoman ovenover).

Det passer godt til juniorspillere der normalt spiller på 260cm, så her kan der altså sænkes lidt lavere for vilde dunks og “above the rim” spil med vennerne, men kurven kan også hæves til officiel højde eller et sted imellem.

Pladen måler 122x88cm, hvilket stadig er lidt for smalt efter min smag, da en officiel plade er 180cm i bredden, men her får du dog 88cm i højden, hvilket er 15cm mere end NBA Logoman, som vi så på ovenover.

Pladen er udført i polykarbonat som er hård, gennemsigtig og robust plastik. Generelt er plader med polykarbonat udmærkede, om end de ikke har helt lige godt bounce/rebound som glas eller carbon.

Hvor denne kurv bliver interessant er at den har Slam Jam kurv, altså dunkekurv. Det er et MUST, hvis du har bare lidt større børn der spiller, for selvfølgelig skal der dunkes.

Denne kurv er en dunkekurv, men ikke en hængekurv. Pladen og kurven tåler dunk, men ikke at man hænger i den.


GÅ TIL FORHANDLER

Spalding NBA Platinum Portable

 • 137x90cm
 • Dunkekurv
 • Til øvede og teenagere

Her bliver det sjovt! Spalding NBA Platinum portable er en mobil basketball stander i meget høj kvalitet med stor plade og en rigtig dunkekurv, som man faktisk kan hænge i.

Jeg har sprunget en basketball stander over, nemlig Spalding NBA Gold Portable, som er lillebror til denne version.

Grunden til jeg ikke tager den med, er at jeg ikke mener den giver nok værdi for pengene til en pris på 5000kr. Hvis du allerede er i dette prisniveau, synes jeg du skal give 2000kr mere og så få denne model, der har en større plade og en bedre kurv.

Pladen er 137x90cm og lavet i akrylglas. Her er vi oppe i en størrelse, som er blandt de større beregnet til private. Jeg anbefaler normalt kun basketball plader der er omkrign 140cm i bredden, fordi jeg mener dette giver et meget bedre spil.

Akrylglas er et stærkt og gennemsigtigt materiale der tåler en hel del og det skal kunne tåle en del, for denne stander har en rigtig dunkekurv! Ja, her får du en dunkekurv, der kan tåle at du hænger i den.

Altså, du skal ikke lave en Lebron James imitation, men kurven er af samme type som der spilles kampe på og bagpladen er stærk.

Denne basketball stander er ubetinget en del dyrere end de gennemsnitlige basketball standere, klart, men den er også ubetinget bedre. Det her er en rigtig basketball stander.


GÅ TIL FORHANDLER

Spalding NBA Beast Portable

 • 152x137cm
 • Dunkekurv
 • Til øvede og konkurrence

Når kun det bedste er godt nok. Her har vi fundet Spalding NBA Beast Portable, som jeg tror er det bedste flytbare basketball stander system du kan få i Danmark, i hvert fald til private.

Jeg har igen sprunget en model over, Spalding NBA Ultimate Hybrid, fordi jeg tænker at det igen er en mellem-model, som ikke helt lever op til prisen. Lad mig forklare: NBA Beast Portable koster 14000kr og NBA Ultimate Hybrid koster 10000kr.

Men… NBA Beast Portable har en meget større plade 152cm i bredden mod 137cm for NBA Ultimate Hybrid, og der har jeg det sådan, at giver vi så mange penge for et basketball system, så skal det altså være en stor plade (husk på at en officiel er 180cm).

Spalding NBA Beast har en plade i hærdet glas og det er bare fedt. Hvorfor? Fordi det er den plade der spilles kampe på, både i Danmark og i NBA. Det er den eneste plade vi har set, der derfor føles fuldstændig som en officiel version.

Denne basketball stander har selvfølgelig dunkekurv, som der kan hænges i, hvor selv voksne kan bruge den.

Dette er den basketball stander, som jeg ville ønske alle havde råd til!


GÅ TIL FORHANDLER

Mere om basketball kurve og basketball standere

PLADE

MATERIALER

Basketball plader kan være lavet af flere materialer. Hvad pladen er lavet af vil påvirke spillet i stor grad, så det er vigtigt at vælge det rigtige materiale til det som det skal bruges til.

Her er de fire mest typiske materialer

Grafit og hård plast

De billigste plader er lavet af smeltet plastik eller grafit.

Det er en plade af tyndt og ustabilt materiale.

Det ses oftest på børns basketball kurve. Det er også en fin og tilstrækkelig løsning til mindre børn, som bare skal have en simpel og billig kurv at skyde på.

Men plader i plastik holder måske nogle gange længe (grafit) men de kan ikke tåle at blive dunket på og giver ikke en naturlig rebound, så det er ikke en god løsning til ældre børn eller andre der vil have en realistisk basketoplevelse.

Pladen går meget nemt i stykker ved dunk hvor man hænger lidt derefter.

Plexiglas/Akryl

De fleste basketplader af god kvalitet er lavet af akryl også kendt som plexiglas, men er ikke egentlig glas men en meget hård plasttype.

Plader af akryl er holdbare og flexible og giver en god rebound og går ikke i stykker ved dunk, hvis der er en ordentlig kurv.

Akryl er det bedste kompromis mellem kvalitet og pris. God nok til næsten alle former for privatbrug.

Fiberglass

Fiberglass er den dyreste type plademateriale der findes og bruges til professionelle plader som du ser det i NBA og andre basketligaer. Det er fleksibelt og meget holdbart. Og dyrt.

Stål og træ

En ældre basketballplade er lavet af træ. Den er holdbar, fleksibel, men også meget tung.

I dag er de fleste plader af plexiglas eller fiberglass, men hvis du skulle være tømrermester, så er der ingenting i vejen for at lave en plade af træ og sætte en kurv på.

Nogle basketkurve, især på offentlige steder, er begyndt at bruge gennemsigtige stålkurve. De er meget stille og kan holde meget længe, men de giver ikke den mest naturlige rebound.

STØRRELSE

En officiel basketplade måler 180cm x 105cm, men det er slet ikke nødvendigt med så stor en plade. Men det er en god ide at få så stor en plade som dit budget og plads giver mulighed for. I basketball er en stor del af spillet nemlig baseret på skud på pladen (pladeskud/bankshots) og selvfølgelig også de rebounds der kommer ved missede skud, der trods alt udgør næsten halvdelen. Skal det være en realistisk oplevelse skal der derfor være en plade af en hvis størrelse.

Mange NBA spillere har gjort en karriere ud af at ramme pladeskud, som for eksempel Tim Duncan fra San Antonio Spurs, så få en ordentlig størrelse pladelse hvis du kan.

Yngre børn behøver ikke en stor plade, her handler det mere om bare at øve sig i at få bolden i kurven!

En plade på omkring 110 cm er nok til en nybegynder der skal lære at ramme kurven.

En plade på omkring 120-125 cm er nok til yngre teenagere der skal lære drives til kurven og pladeskud.

Dygtige og ældre spillere der vil træne og spille seriøst vil sætte pris på en plade der er mindst 140cm op til omkring 152cm eller endda fuld størrelse.

Ingen Kommentarer

  Skriv en kommentar