NBA trøjer – stor guide til køb af ægte og billige trøjer

Skal du købe en NBA trøje til dig selv eller give en i gave, så læs med her. Det er selvfølgelig meget federe at spille basket i en trøje med dine NBA idoler, men der er stor forskel på priser og kvalitet og der er desværre mange falske trøjer i omløb på nettet. Her får du forklaringen på forskellen på en Replika, NBA Swingman og Authentic trøje er og hvordan du undgår de falske. Du får også links til troværdige danske og udenlandske webshops hvor du kan købe trøjen.

Replika

Lebron James NBA trøjeEn replika (replica på engelsk) er de mest almindelige trøjer at se i gadebilledet. Mest af alt fordi de er de billigste officielle trøjer. En replika trøje er IKKE en falsk trøje, da de stadig er produceret på licens fra NBA. En replika trøje koster mellem 300kr og 500 kr. Trøjerne har alle de vigtigste grafiske ting, men har typisk ikke de små detaljer med.

De har også typisk navne og numre som er trykt på og ikke syet på. De er lavet i polyester og er mindre holdbare end dyrere modeller. De er normalt heller ikke så behagelige at spille i, da de ikke ånder ret godt.

Men de er fine til at hænge på væggen. Replika trøjer kan du nemt købe i danske webshops som Streetplay.dk og Hoopz.dk, men også på Amazon og i NBAs egen webshop.

NBA Swingman

Kevin Durant NBA trøjeSwingman modellerne er den mellemste løsning for pris og kvalitet. De er til dig der gerne vil have noget der minder mere om den ægte vare som der spilles i NBA, men til en billigere pris. Det er modellen som sælger bedst hos rigtige fans og basketspillere. Forskellen på en Swingman og Replika er materialer, print og kvalitet.

Swingman er også lavet i polyester men er tykkere og derfor mere hårdfør. Numre og navne er delvist trykt på, delvist syet på og NBA logoet er broderet på. Der er flere små detaljer på trøjen og de vil være mere behagelige at have på og spille i. De koster typisk mellem 400kr og 700 kr. Et godt valg til den seriøse NBA fan og basketball spiller. Swingman trøjer kan du nemt købe i danske webshops som Streetplay.dk og Hoopz.dk, men også på Amazon og i NBAs egen webshop.

Authentic

authAutentiske trøjer under model navnet Authentic eller Pro-Cut er præcis den samme trøje som stjernerne i NBA spiller, helt ned til mindste detalje. Trøjerne er lavet i polyester, men er blødere og mere behagelig og har en hurtig tørre funktion, så sved ikke bliver siddende i trøjen.

Numre og navne er i stof og er syet på. Logo og alle andre detaljer er som de officielle trøjer. Trøjerne koster mellem 1200 og 1800 kr og kan sjældent købes i danske webshops, men kan fåes i NBAs egen shop eller på Amazon og Ebay, men her skal man virkelig passe på fake modeller.

På NBA.coms egen webshop kan du også få lavet en NBA authentic trøje med dit eget navn bagpå og selv vælge nr. Det er et hit, hvis du altså har de $300, som sådan en trøje koster.

Hardwood Classic

Shaq Orlando TrøjeHardwood Classic trøjer går ofte under navnene vintage, retro eller old school, men er nye trøjer der er designet med klassiske designs fra nogle af NBAs bedste spillere igennem tiden.

Du kan for eksempel få Michael Jordans Chicago Bulls trøje med nr. 23 eller Magic Johnsons Los Angeles trøje med nr. 32. De laves i Replika, Swingman og Authentic kvalitet. Hardwood trøjer kan du nemt købe i danske webshops som Streetplay.dk og Hoopz.dk, men også på Amazon og i NBAs egen webshop.

Mest populære NBA trøjer i 2020 og 2021

  • LeBron James, Los Angeles Lakers
  • Luka Dončić, Dallas Mavericks
  • Anthony Davis, Los Angeles Lakers
  • Jayson Tatum, Boston Celtics
  • Giannis Antetokounmpo, Milwaukee Bucks
  • Stephen Curry, Golden State Warriors
  • Kevin Durant, Brooklyn Nets
  • Damian Lillard, Portland Trail Blazers
  • Kawhi Leonard, LA Clippers
  • Jimmy Butler, Miami Heat
  • Kemba Walker, Boston Celtics
  • Kyrie Irving, Brooklyn Nets
  • Russell Westbrook, Houston Rockets
  • Nikola Jokić, Denver Nuggets
  • Ja Morant, Memphis Grizzlies

Sådan spotter du en falsk trøje

NBA trøjer er ret dyre og derfor er det selvfølgelig fristende at købe en billig trøje fra en af de mange webshops der dukker op i Google, men før du taster koderne ind, så pas på at du ikke er havnet på en side der sælger falske trøjer fra Kina. Dem er der mange af og de er ofte på webshops med dårlig dansk og som ikke virker særlig troværdige.

Det første tegn på at du har at gøre med en falsk trøje er prisen. Der er ikke nogen der sælger for at tabe penge, så hvis prisen er for god til at være sand, så er den det nok. Så er det nok en falsk trøje. Undtagelsen er hvis en trøje der er brugt eller købt på Amazon eller Ebay af spillere der ikke er populære.

Det næste at se på er kvaliteten af trøjen. Syninger skal være tætte og ikke udvise tegn på hurtig eller dårligt håndværk og polyester nettingen skal ikke have for store huller. En nem måde at adskille ægte og falske kopier er ved at sammenligne logo, numre og bogstaver. Når du sammenligner en officiel med en kopi er fonten, dvs tekstens udseende, oftest markant anderledes og logoerne er ikke broderet på eller ser helt enkelt ikke rigtig ud.

Der er en del forvirring om hvorvidt en Replika trøje er en kopi. Det er det IKKE. En replika betyder bare at det er en billigere kopi af den officielle trøje, men den er stadig produceret på licens efter krav fra NBA.

Tags:

Ingen Kommentarer

    Skriv en kommentar