Sådan sikrer du en optimal restitution som basketspiller

Alle har brug for en pause af og til. Og det har sportsudøvere bestemt også. Det gælder, uanset om du spiller på hobbyplan, semiprofessionelt plan eller eliteniveau. Hvis du har brug for at sikre dig selv den mest optimale restitution, så er der forskellige ting, du kan gøre. Om du skal vælge det ene eller det andet kommer an på, om du bare har brug for en pause, eller om der er noget – eksempelvis en skade – som du skal komme dig over.

Musklerne har brug for at restituere, og derfor anbefales det, at man tager en roligere dag hver anden dag. Der er mange forskellige råd, hvis man søger på nettet om restitution, men i denne artikel har vi størst fokus på en generel basketpause.

Tag på en getaway og slap af i krop og sind

Du kan tage væk for en kort stund for at slappe helt af og få tankerne over på noget andet end basket. Som basketspiller har du brug for en getaway engang imellem, så du kan slappe af i både krop og sind. Når du er hjemme i de vante omgivelser, kommer tankerne nemt til at falde på dine daglige rutiner, og for mange, der spiller basker, er en del af disse tanker nok om basket.

Uanset om du er skadet, er blevet opereret eller blot har brug for en getaway fra dagligdagen og baskettræning, så er det oplagt at tage på f.eks. et spaophold. Du kan skifte de vante omgivelser ud ved f.eks. at tage på ophold i Jylland, hvis du er bosat på Sjælland (eller omvendt). Få oversigten her.

Skal du komme dig efter en skade eller en operation?

Hvis du er tvunget til at tage en pause på grund af en skade eller en operation, så kan du have glæde af at vælge et spa- eller feriested, hvor der er masser af underholdning og aktiviteter at give sig til, for så slipper du for at bruge tid og energi på at ærgre dig over, at du ikke kan spille din yndlingssport.

Er du derimod udkørt og træt og har brug for en pause, som kan genantænde din passion for basket, så er en kortere eller længere ferie en god medicin for både krop og sind. Ofte kan man opleve, at hvis man har undværet noget i et stykke tid, så fornyer man glæden ved noget, når man vender tilbage til det.