Sådan øger du din lejligheds værdi

Der er to aspekter af værdi, når man taler om lejligheder. Det gælder, uanset om din lejlighed er lejet eller ejet. Dog har du ikke økonomisk glæde af at øge din lejligheds værdi, hvis du bor til leje. I dette tilfælde vil det oftest være udlejeren, som tager større beslutninger omkring renoveringsarbejde og andre større ændringer, som vil påvirke lejlighedens værdi. Derfor fokuserer vi i denne artikel på ejede lejligheder.

Det ene aspekt af en øget værdi er den økonomiske. Dette kommer dig måske til gode ved et eventuelt salg, men selve det udførte arbejde er noget, som du kan have glæde af hver eneste dag. Denne brugsværdi er nemlig ofte den primære ting at tage højde for. Så kan du overveje, om den øgede brugsværdi står mål med den økonomiske investering.

Hvis du gerne vil øge din lejligheds værdi både økonomisk og brugsmæssigt, så er der forskellige ting, du kan gøre. Læs et par eksempler herunder.

Byg en altan

Hvis der er mulighed for at bygge en altan uden på den udvendige mur til din lejlighed, kan du gøre dette for ikke blot at øge den økonomiske værdi af din lejlighed men også for at forbedre brugsværdien heraf. En altan vil også komme dig selv til gode, mens du bor i lejligheden. Så har du mulighed for at sætte dig udenfor med morgenkaffen og dagens avis.

Se priser på altan.

Lav køkken og stue om til køkken-alrum

Når du bor i en ejet lejlighed, er der forskellige ting, du kan gøre for at øge værdien af din lejlighed. Et eksempel er at få installeret et nyt køkken eller måske endda få nedrevet en ikkebærende væg mellem stue og køkken, så lejligheden bliver med køkken-alrum i stedet for to separate rum. Uanset hvilke ændringer du laver på din lejlighed, så kan du forvente en øget brugsværdi og i nogle tilfælde vil det også give anledning til en øget salgspris.

Udskift gamle rør og andre installationer

Hvis det er muligt, så kan du få en håndværker til at udskifte gamle vandrør, varmerør og andre installationer. Gælder det eksempelvis vandrør i din lejlighed, så er du afhængig af, at vandrørene også er relativt nye fra din lejlighed og ud til stikledningen. Men hvis både din lejlighed og vandrørene er af ældre dato, kan du have glæde af nye vandrør, da dette kan medvirke til et øget vandtryk.