Bradley Beal til Suns – et godt match?

Phoenix Suns kæmper fortsat for at få sit første NBA-mesterskab i hus. Holdet har med stjerner som Devin Booker og Kevin Durant allerede imponeret med spillestilen og opnåede i 2021 en sejr i Western Conference. Nu lyder rygterne, at de arbejder på at tilføje endnu en elitespiller til truppen. Ingen ringere end Bradley Beal står til at blive ny Suns spiller og spørgsmålet er, hvorvidt Beal vil passe ind på holdet, den mulige dynamik mellem ham og Suns’ eksisterende stjerner og hvordan det kunne påvirke holdets chancer for at nå fremtidige slutspilsmål. Og hvor meget kan vi egentlig forvente af Bradley Beal på dette stadie i hans karriere?

Samarbejdet med Devin Booker og Kevin Durant

Et stjernespækket mandskab er langt fra altid vejen til succes, og selvom man fra starten af en sæson kan få gode odds på titler, så skal ethvert hold kunne komplimentere hinandens styrker og svagheder for at vinde pokaler.Spørgsmålet der presser sig på er, om der med Bradley Beal er for meget overlapning i positionerne, når man tager i betragtning, at både Bradley Beal og Devin Booker er traditionelle shooting guards.

De er ikke rigtig lead guards eller en kombination – de er begge helt klare shooting guards. Devin Booker har gjort sig forsøg på point guard-positionen uden at imponere. Devin bliver muligvis nødt til at tage sig mere play-making, hvis han skal samarbejde med Bradley Beal. Og allerede i sidste sæson så vi, at Kevin Durant som en stationær skytte i hjørnet, kunne give en masse problemer for modstanderne. Både Booker og Beal kan tage samme rolle og det giver Suns et potent angreb, som gør det svært for modstanderne at samle sig for tæt på nettet.

Beal er måske ikke den perfekte stjerne i en sammensætning med Kevin Durant og Devin Booker, men perfektion er som bekendt fjenden af fremskridt. Beals evne til at skabe skud er en af hans mest værdifulde færdigheder, og selvom færdigheden ikke har samme værdi på dette hold, kan han stadig være en trussel uden bolden.

I de senere år er Beals skud procenter faldet – han har kun ramt 34,5 procent af sine tre points skud over de sidste fire sæsoner. Det skyldes i høj grad kvaliteten af skud mulighederne og han har været tvunget til at skabe meget selv på en middelmådig offensiv. Sammenligner vi med hans første syv sæsoner, hvor han dannede makkerpar med John Wall, havde han mindre tid med bolden, men en langt bedre succesrate på sine trepointsskud.

En succesfuld forening

Hvis Beal blev tilføjet til Suns’ trup, ville det give holdet endnu mere dynamik og øge deres offensive styrke. Hans evne til at strække banen med sit skydespil og skabe muligheder for scoringer vil supplere Suns’ eksisterende spillere og offensive system. Desuden vil Beals offensive færdigheder tage noget af presset fra Booker og Paul, hvilket ville skabe en mere afbalanceret offensiv indsats, ligesom et fokus på tre stærke offensive spillere utvivlsomt vil give hver af dem mere plads.

Det er dog vigtigt at tage hensyn til holdets dynamik, kemi og generelle form, når man vurderer potentielle tilføjelser af spillere. Det er ikke nok, at de forstår at spille deres position,de skal også forstå hinandens spil og have en venskab på banen, hvis de skal vinde mesterskaber.