Basketball er virkelig en populær sportsgren i verden

Basketball er en af de absolut mest populære sportsgrene i verden, og som følges af millioner af fans verden over. Vil du gerne vide mere om hvorvidt basketball er en sport og motionsform for dig, så læs med videre her i artiklen.

Her i artiklen ser vi således nærmere på hvad basketball er, hvad der gør basketball så populært, og hvorfor basketball kunne være en god sportsgren at vælge, hvis man gerne vil komme i form. Se derfor meget mere om basketball her i artiklen, hvis du overvejer at begynde til basketball.

Hvad er basketball

Basketball er et boldspil, hvor det gælder om at score point ved at få bolden op i en kurv. Spillet spilles af to hold, og vinderen er det hold, der ved slutningen af spillet har flest point. Der er altså på mange måder tale om et relativt nemt spil at komme i gang med, omend det er et spil der kræver mange års træning, før man kan mestre det.

I basketball er det tilladt at drible med basketbolden, at spille sine medspillere og at skyde efter kurven. Der er forskellige taktikker og strategier, som kan gøre det nemmere at score point. Alt dette vil du lære meget mere om, så snart du starter med at spille basketball.

Basketball er meget populært

Basketball er i top 10 over mest populære sportsgrene, men har med sine over 2 milliarder fans på verdensplan faktisk en placering i top 3 over de mest populære sportsgrene i verden. På listen over de mest populære sportsgrene i verden, er basketball kun overgået af fodbold på førstepladsen og hockey på andenpladsen.

Det er ikke mindst i USA, at basketball er yderst populært, men også i andre store lande som Kina, er basketball blandt de mest populære sportsgrene. Basketball betager sine fans verden over, og det er især de yngre generationer, der går meget op i at følge basketball.

Hvor kan man spille basketball

Der er mange muligheder for at spille basketball, hvad enten man ønsker at spille i en klub med andre, eller om man bare ønsker at spille for sjov i sin fritid. Ønsker man at spille med andre, kan man melde sig ind i en klub. Man finder sandsynligvis en klub i nærheden af hvor man bor.

Man kan også bare spille for sjov og i sin fritid på en af de mange baner, der ligger rundt om i Danmark. Man finder således basketball baner i mange parker og andre steder i landskabet.